Вплив стресчутливості свиней із використанням ДНК-тестів на якість м’яса

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Authors
Кайнаш, Алла Петрівна
Офіленко, Наталія Олександрівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Description
Предметом даного дослідження є вивчення стресчутливості свиней великої білої та полтавської мясної порід. Метою - вивчення впливу стресчутливості на якість мяса свиней за допомогою ДНК-тестів. Висновок - свині полтавської мясної породи мали кращі показники якості мяса, тому що були вільні від мутантного алеля галотанового гена RYR1, що відповідає за стресчутливість свиней.
Keywords
стресчутливість, якість, порода, ДНК, ген, аплікація фрагментів, праймери, специфічні маркери, рН мяса, інтенсивність забарвлення
Citation