Агрокультура ехінацеї: Урожайність і якість сировини за укісного використання

Abstract
Description
Поспєлов С.В. Агрокультура ехінацеї: Урожайність і якість сировини за укісного використання /С.В. Поспєлов, В.М. Здор// Лікарське рослинництво: від досвіду минулого до новітніх технологій: матеріали сьомої міжнародної науково-практичної конференції., 30-31 травня 2019 р.– РВВ ПДАА, 2019.- С.59-65./ doi.org/10.5281/zenodo.3252915. Ехінацея пурпурова – цінна лікарська культура, все більше находить своє застосування як фітогеник. За літературними даними наводяться результати застосування ехінацеї та препаратів на її основі у тваринництві, ветеринарії. Представлені результати досліджень технології використання ехінацеї як укісної культури в кормовиробництві. При цьому вивчали різні строки та способи збирання. Встановлено, що оптимальними фазами для скошування трави ехінацеї є стеблування та формування суцвіть, це дає змогу додаткова отримати урожай отави. Оцінка якості сухої трави свідчить про максимальні показники сировини у фазу формування суцвіть.
Keywords
ехінацея, ехінацея пурпурова, Echinacea purpurea, агротехнології, укісне використання, урожайність
Citation