Адаптивні зміни активності лектинів пшениці озимої в умовах водного дефіциту та гіпертермії

Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Authors
Чеботарьова, Людмила Василівна
Поспєлов, Сергій Вікторович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавська державна аграрна академія
Abstract
Представлено результати досліджень активності специфічних білків лектинів сортів пшениці озимої селекціх ПДАА за дії стресових умов середовища. Показано, що лектинова активність може слугувати методологічною основою експрес-методу сортової оцінки реакції пшениці на стрес. Встановлено, що сорти Кармелюк, Левада, Лютенька, Сидір Ковпак і Оржиця показали високу адаптивну реакцію до дії водного дефіциту і гіпертермії
Description
Чеботарьова Л.В., Поспєлов С.В. Адаптивні зміни активності лектинів пшениці озимої в умовах водного дефіциту та гіпертермії // Екологія – основа збалансованого природокористування в агропромисловому виробництві / Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, м. Полтава, 10-11 грудня 2013 р..- С. 197-201.
Keywords
лектини, лектини пшениці, гемаглютинуча активність, водний стрес, температурний стрес
Citation