Якісний склад насіння різних сортів сої української селекції

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Authors
Білявська, Людмила Григорівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтава, ПДАА
Abstract
Наведені результати вивчення вмісту жиру в насінинах сої, його жирно-кислотний склад у різних сортів та ліній. Встановлена мінливість показників якості насіння сої
Description
Дослідження сортів сої української селекції показали, що вміст білка в їх насінні був середній, а олії – підвищений. Виділено сорти, які стабільно відтворюють підвищений вміст олії. Аналіз жирнокислотного складу виявив, що найоптимальніше співвідношення жирних кислот в олії сорту Алмаз та селекційних ліній №15, №22, №23. Вищеназвані генотипи доцільно використовувати в селекційній роботі як джерела високої олійності з метою створення високоолійних сортів олеїнового типу.
Keywords
ЯКІСТЬ, СКЛАД НАСІННЯ, РІЗНІ СОРТИ, СОЯ, УКРАЇНСЬКА СЕЛЕКЦІЯ
Citation