ACTIVITY OF LECTINS OF ST. JOHN’S WORT (HYPERICUM PERFORATUM L.) IN THE ONTOGENESIS

Loading...
Thumbnail Image
Date
2018-12
Authors
Семенко, Максим Васильович
Поспєлов, Сергій Вікторович
Оніпко, Валентина Володимирівна
Onipko, V. V.
Pospielov, S. V.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Винавництво ПНПУ ім. В.Г.Короленка
Abstract
У статті представлено результати досліджень гемаглютинуючої активності лектинів звіробою звичай- ного (Hypericum perforatum L.) в онтогенезі. Встановлено, що їх максимальна активність визначалась у період бутонізації та квітування. Високою активністю характеризувалися лектини листків протягом усього вегетаційного періоду (11,8 – 19,7 балів). У стеблах рівень аглютинінів зростав від періоду пагоноутворення (5,5 балів) до квітування (16,3 бали). В генеративних органах активність лектинів була максимальною (19,7– 23,3 бали). Зроблено висновок, що надземна частина, зібрана у період повного квітування, є джерелом аглютинінів високої біологічної активності.
Description
М.В. Семенко, С.В.Поспєлов, В.В. Оніпко АКТИВНІСТЬ ЛЕКТИНІВ ЗВІРОБОЮ ЗВИЧАЙНОГО (HYPERICUM PERFORATUM L.) В ОНТОГЕНЕЗІ\Біологія та екологія.-Т.4., №2.- С.83-85
Keywords
звіробій звичайний, лектини, гемаглютинуча активність, онтогенез, Hypericum perforatum L.
Citation