Аналіз конкурентоспроможності підприємств-виробників продукції рослинництва

Loading...
Thumbnail Image
Date
2014
Authors
Помаз, Олександр Михайлович
Помаз, Юлія Володимирівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Наукові праці Полтавської державної аграрної академії
Abstract
Проаналізовані основні сучасні фактори, що впливають на конкурентоспроможність підприємств-виробників продукції рослинництва Полтавської області. Серед внутрішніх факторів розглянуті економічні, управлінські, техніко-технологічні, інтелектуально-кадрові, земельні ресурси та інформаційні. Серед зовнішніх розглянуті демографічні, соціальні, технологічні, економічні, політичні й правові. Визначені основні проблеми розвитку сільськогосподарських підприємств Полтавської області. Запропоновані основні шляхи нівелювання впливу негативних факторів на конкурентоспроможність підприємств, зокрема прискорення процесу впровадження європейських та міжнародних стандартів безпеки та якості продуктів харчування (НАССР, ISO, EN, Кодексу Аліментаріус) у сфері агропромислового виробництва
Description
Помаз О. М. Аналіз конкурентоспроможності підприємств-виробників продукції рослинництва / О. М. Помаз, Ю. В. Помаз // Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. – Випуск 2 (9). Економічні науки. – 2014. – С. 248-253.
Keywords
конкурентоспроможність, фактори, продукція рослинництва, розвиток, ефективність
Citation