Сучасні підходи до управління конкурентоспроможністю продукції підприємства
Loading...
Date
2017
Authors
Маркіна, Ірина Анатоліївна
Сьомич, Микола Іванович
Ковалевська, Н.В.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ
Abstract
У статті висвітлено проблеми та сутність системи управління конкурентоспроможністю
продукції підприємства. Управління конкурентоспроможністю продукції – це процес
планування та забезпечення необхідного рівня підвищення конкурентоспроможності
продукції за допомогою цілеспрямованого впливу на умови і чинники, що формують
конкурентоспроможність. Конкурентоспроможність продукції підприємства характеризується
певною групою показників. Виявлено, що для оцінки конкурентоспроможності, в основному,
аналізуються технічні параметри і менше уваги приділяється економічним та управлінським
показникам. Визначено напрями, що має охоплювати система забезпечення високої
конкурентоспроможності. Нині конкуренція стрімко зростає, а тому для ефективного
функціонування конкурентоспроможності керівництво підприємства повинно вміти
відслідковувати зміни, що відбуваються, і проводити відповідні перетворення в політиці
ведення виробництва та реалізації продукції. Зроблено висновки стосовно доцільності
застосування сучасних підходів до системи управління конкурентоспроможністю продукції
підприємства.
Description
Маркіна І. А. Сучасні підходи до управління конкурентоспроможністю продукції підприємства / І. А. Маркіна, М.І. Сьомич, Н.В. Ковалевська // Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. – Чернівці: ПВКФ "Технодрук", 2017. – Вип. 4 (68). Економічні науки. – С. 145-154. / 0,59 др. арк. (особистий внесок автора 0,2 др. арк.)
Keywords
конкуренція, конкурентоспроможність, конкурентоспроможність продукції, оцінка конкурентоспроможності, ефективність, система управління конкурентоспроможністю продукції підприємства