Підвищення продуктивності виробництва меду за рахунок покращення технології з використанням кочівлі в умовах ФОП М.М. Клочко с. Вишневе Пирятинського району Полтавської області

No Thumbnail Available
Date
2018-12
Authors
Найдуков, Дмитро Олексійович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАА
Abstract
РЕФЕРАТ тема: Підвищення продуктивності виробництва меду за рахунок покращення технології з використанням кочівлі в умовах ФОП М.М. Клочко с. Вишневе Пирятинського району Полтавської області Магістерська дипломна робота: 114 стор., 24 рис., 12 табл., 4 схеми, 4 графіка, додатки, 52 літературних джерел, презентація. Метою роботи є вивчення методів підвищення продуктивності виробництва меду за рахунок покращення технології з використанням кочівлі. Кочівля пасік — перевезення вуликів із бджолами до медоносів, припадає зазвичай на спекотний літній час і вимагає особливої підготовки. Період, коли в певній місцевості квітують рослини, які забезпечують товарний збір меду, порівняно короткий і триває в середньому 3-4 тижні. Максимально використати нектар, що виділяється в цей час, можна лише належним чином спорядивши пасіку. Давно відомо, що високою продуктивністю відзначаються тільки сильні бджолині сім'ї. Тому, щоб зібрати багато меду, потрібно перш за все підготувати до початку цвітіння основних медоносів сім'ї з якомога більшою кількістю бджіл. Але це справа не одного дня. Всі роботи, які виконуються пасічником протягом року, підпорядковані цій меті. Бо на інтенсивний розвиток сімей впливає багато причин: добра зимівля, достатня кількість корму в гніздах, молоді плодючі матки, наявність підготовлених комірок для відкладання яєць маткою тощо. Бджолопавільйон – це пасіка на колесах, де є місце для найрізноманітнішого обладнування та інвентарю, що дуже зручно у промисловій роботі з бджолами
Description
Keywords
пасіка, бджолина сім’я, сила сім’ї, мед, кочівля, бджолопавільйон, медозбір.
Citation