Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/2560
Title: Сутність та значення інноваційних технологій в діяльності сільськогосподарського підприємства
Authors: Дячков, Д.В.
Маркіна, І.А.
Мандалина, Н.А.
Keywords: агропродовольча сфера
агробізнес
інновація
інноваційні технології
сільське господарство
підприємство
модернізація
Issue Date: 2018
Publisher: Редакційно-видавничий відділ Луцького НТУ
Series/Report no.: Економічний форум;№4
Abstract: У статті проведено дослідження щодо визначення сутності та значення інноваційних технологій у діяльності сільськогосподарських підприємств. Визначено зміст понять «інновації», «технології», «інноваційна технологія». Охарактеризовані ключові проблеми вітчизняних сільськогосподарських підприємств та основні чинники, що перешкоджають широкому впровадженню інновацій в агропродовольчому секторі. Досліджено основні типи інновацій, що сприяють інноваційного процесу в агробізнесі (селекційно-генетичні, техніко-технологічні, виробничі, соціально-екологічні) та основі види інноваційних технологій (організаційно-економічні, агротехнічні,технологічні). Визначено інноваційну технологію в агропродовольчій сфері як комплексний, керований процес, спрямований на створення, впровадження і використання принципово нової або модифікованої аграрної технології, що задовольняє конкретні потреби аграрних утворень і забезпечує останнім економічний, технічний або соціальний ефект.
Description: The article deals with the determination of the essence and significance of innovative technologies in the activity of agricultural enterprises. The content of the concepts of "innovation", "technology", "innovative technology" was determinate. The key problems of domestic agricultural enterprises and the main factors hindering the wide introduction of innovations in the agricultural sector were described. The main types of innovations that promote the innovative process in agribusiness (selection-genetic, techno-technological, industrial, social-ecological) and the basis of innovative technologies (organizational-economic, agrotechnical, technological) were investigate. The innovative technology in the agro-food sector is defined as an integrated, controlled process aimed at the creation, implementation and use of fundamentally new or modified agrarian technology that meets the specific needs of agrarian units and provides the latest economic, technical or social effect. Key words: agro-food industry, agribusiness, innovation, innovative technologies, agriculture, enterprise, modernization.
URI: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/2560
Appears in Collections:Фахові видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття Маркіна_Дячков_Мандалина.pdf264.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.