Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/2556
Назва: Спосіб приготування настою для соусу
Автори: Галич, Олександр Анатолійович
Поляков, Ігор Андрійович
Березницький, Віктор Іванович
Прасолов, Євгеній Якович
Слинько, Віктор Григорович
Аранчій, Валентина Іванівна
Коваленко, Нінель Павлівна
Піщаленко, Марина Анатолієвна
Дата публікації: 25-вер-2017
Видавництво: ДП “Український інститут промислової власності”
Бібліографічний опис: Спосіб приготування настою для соусу: пат. 119548 Україна : МПК: A23L 27/10. № u 2017 03982; заявл. 21.04.2017; опубл. 25.09.2017, Бюл.№ 18
Серія/номер: 119548;
Короткий огляд (реферат): 1. Спосіб приготування настою для соусу із пряноароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивання, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовується свіжа квітуча зелень, протягом 20-24 год., з моменту збирання, проводиться 2-4 хв. сортування, замочування зелені на 37-47 хвилин, дво- триразове промивання проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,5-4,5 см, видаленням поверхневої води, 2,5-3,5 хвилинною обробкою зелені на трясуні, здрібненням на розмір 0,25-2,5 мм і сушінням сировини повітрям до відносної вологості 5-8 % при 65-35 °С, зі швидкістю подачі зелені 0,35-0,25 м/хв. і з витратою 25000-30000 м3/год. повітря протягом 3,7-4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18-22 °С з дво- триразовим перемішуванням тривалістю 15-20 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,5-4,5 доби після першої обробки і 3,0-4,5 доби після другої обробки та зливанням самопливом в ємність готового продукту-настою через фільтр-пастку протягом 2,5-4,0, другої - протягом 3,0-4,5 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купаного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусу за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти зі співвідношенням сировини із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи і водно-спиртового розчину 1:3,07; 1:5,07; 1:8,07, а подвійна обробка сировини виконується водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 65-75 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 35-45 % при другій обробці. 3. Спосіб приготування настою для соусу за будь-яким із пп. 1-2, який відрізняється тим, що проводиться перевірка готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://uapatents.com/5-119548-sposib-prigotuvannya-nastoyu-dlya-sousu.html
http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/2556
Розташовується у зібраннях:Патенти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
27.pdf177.88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.