Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/2556
Title: Спосіб приготування настою для соусу
Authors: Галич, Олександр Анатолійович
Поляков, Ігор Андрійович
Березницький, Віктор Іванович
Прасолов, Євгеній Якович
Слинько, Віктор Григорович
Аранчій, Валентина Іванівна
Коваленко, Нінель Павлівна
Піщаленко, Марина Анатолієвна
Issue Date: 25-Sep-2017
Publisher: ДП “Український інститут промислової власності”
Citation: Спосіб приготування настою для соусу: пат. 119548 Україна : МПК: A23L 27/10. № u 2017 03982; заявл. 21.04.2017; опубл. 25.09.2017, Бюл.№ 18
Series/Report no.: 119548;
Abstract: 1. Спосіб приготування настою для соусу із пряноароматичних рослин, що включає доставку, підготовку, сортування, промивання, сушіння, обробку сировини етиловим спиртом, який відрізняється тим, що використовується свіжа квітуча зелень, протягом 20-24 год., з моменту збирання, проводиться 2-4 хв. сортування, замочування зелені на 37-47 хвилин, дво- триразове промивання проточною водою з душовим ополіскуванням шару зелені товщиною 1,5-4,5 см, видаленням поверхневої води, 2,5-3,5 хвилинною обробкою зелені на трясуні, здрібненням на розмір 0,25-2,5 мм і сушінням сировини повітрям до відносної вологості 5-8 % при 65-35 °С, зі швидкістю подачі зелені 0,35-0,25 м/хв. і з витратою 25000-30000 м3/год. повітря протягом 3,7-4,7 год. з наступною подвійною обробкою водно-спиртовим розчином при 18-22 °С з дво- триразовим перемішуванням тривалістю 15-20 хв. в екстракторі з тривалістю процесу настоювання 3,5-4,5 доби після першої обробки і 3,0-4,5 доби після другої обробки та зливанням самопливом в ємність готового продукту-настою через фільтр-пастку протягом 2,5-4,0, другої - протягом 3,0-4,5 год., з наступним змішуванням, фільтруванням і завантаженням в ємності для зберігання або для приготування купаного сиропу. 2. Спосіб приготування настою для соусу за п. 1, який відрізняється тим, що використовуються вихідні продукти зі співвідношенням сировини із шавлії мускатної, монарди лимонної та кіндзи і водно-спиртового розчину 1:3,07; 1:5,07; 1:8,07, а подвійна обробка сировини виконується водно-спиртовим розчином з об'ємною часткою спирту 65-75 % при першій обробці та об'ємною часткою спирту 35-45 % при другій обробці. 3. Спосіб приготування настою для соусу за будь-яким із пп. 1-2, який відрізняється тим, що проводиться перевірка готового настою на присутність токсичних елементів, миш'яку та важких металів експрес-методом.
URI: http://uapatents.com/5-119548-sposib-prigotuvannya-nastoyu-dlya-sousu.html
http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/2556
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
27.pdf177.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.