ЯКІСТЬ ОЛІЇ СОНЯШНИКОВОЇ ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА

No Thumbnail Available
Date
2018-11-30
Authors
Калашник, Олена Володимирівна
Мороз, Світлана Едуардівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі"
Abstract
Соняшникова олія має важливе народногосподарське значення. Її споживають як цінний харчовий продукт у натуральному вигляді, широко використовують у харчовій, лакофарбовій, парфумерній та інших галузях промисловості для виробництва маргарину, оліфи, мила тощо. В Україні розроблені нормативні документи та нормативно-правові акти, які регламентують вимоги до якості та безпечності олії соняшникової.
Description
Keywords
олія соняшникова, якість, органолептичні показники, йодне число; перекисне число у жирі; вміст восків та воскоподібних речовин
Citation