Буряківництво. Навчальний посібник для виконання лабораторно-практичних робіт студентами спеціальності “Агрономія” всіх форм навчання

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Authors
Філоненко, Сергій Васильович
Кочерга, Анатолій Андрійович
Ляшенко, Віктор Васильович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавська державна аграрна академія
Abstract
У посібнику відповідно до навчальної програми розглянуті морфологічні і біологічні особливості цукрових буряків залежно від продуктивності рослин; висвітлені теоретичні основи отримання високоякісного насіння, способи підготовки його до сівби, методики визначення його посівних якостей. Описані методики визначення основних технологічних якостей коренеплодів та прилади, що для цього використовуються. Розглянуті системи захисту посівів цукрових буряків від бур’янів, шкідників та хвороб; висвітлені питання лікувальних та харчових властивостей буряків. Для студентів спеціальностей 6.090101, 7.130102 та 8.130102 “Агрономія” всіх форм навчання.
Description
Філоненко С.В., Кочерга А.А., Ляшенко В.В. Буряківництво. Навчальний посібник для виконання лабораторно-практичних робіт студентами спеціальності “Агрономія” всіх форм навчання. – Полтава: Камелот, 2008 – 219 с.
Keywords
буряківництво, цукрові буряки, ботанічна характеристика, морфологічна будова, класифікація, методика, технологічні якості, посівні якості
Citation