Галузеві особливості формування потенціалу переробних підприємств з виробництва харчових продуктів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2015
Authors
Волкова, Неля Василівна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Полтавсьа державна аграрна академія
Abstract
Викладені результати дослідження щодо особливостей формування потенціалу переробних підприємств з виробництва харчових продуктів. Запропоновано модель бага- тоаспектного аналізу потенціалу організацій як рушійної сили розвитку, де поряд із осно- вними поняттями „потенціалу” розглядається взаємодія з іншими економічними катего- ріями „інновації”, „розвиток” та „сталий розвиток”. Виділено характерні особливості потенціалу переробних підприємств з виробництва харчових продуктів, які полягають у формуванні або корегуванні виробничої системи; визначенні одиниць виміру потенціалу як натуральних; основними суб’єктами оцінки потенціалу переробних підприємств, окрім власника та конкурентів підприємства, також виступають регіони та держава.
Description
Keywords
потенціал, стратегічний потенціал, переробна промисловість, розвиток, сталий розвиток
Citation