ТЕХНОЛОГІЯ ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕМІКСІВ РІЗНОГО СКЛАДУ У СВИНАРСТВІ

No Thumbnail Available
Date
2018-10
Authors
Коробка, Анатолій Вікторович
Рак, Тетяна Михайлівна
Конкс, Тетяна Миколаївна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ПДАА
Abstract
Дослідження присвячено технологічному обґрунтуванню доцільності дозованого використання у годівлі свиней преміксів, до складу яких входять солі різної хімічної природи. Теоретично обґрунтовано й експериментально доведено індиферентний вплив солей мікроелементів різної хімічної природи при їх моновикористанні у складі преміксу КС-5 на продуктивність тварин. Отримані результати проведених досліджень дали змогу зробити такі висновки, що оптимальним рівнем введення преміксу до складу раціону є рівень 2,0 % , що підтверджується витратами корму на 1 кг приросту живої маси, які в цій групі склали 3,9 корм. од., проти контролю – 4,3 корм. од. Застосування преміксів, які в своєму складі мають різні форми мікроелементів, особливо з вуглекислих солей, позитивно вплинули на ріст і розвиток молодняку, та підвищили рентабельність виробництва свинини.
Description
Keywords
премікс, раціон, хелатні сполуки, годівля
Citation