ЗАБІЙНІ ТА М’ЯСНІ ЯКОСТІ ВИСОКОПРОДУКТИВНИХ ГІБРИДІВ СВИНЕЙ В УМОВАХ ПРОМИСЛОВОГО СВИНОКОМПЛЕКСУ
Loading...
Date
2017-12-20
Authors
Мороз, Олег Григорович
Шостя, Анатолій Михайлович
Усенко, Світлана Олексіївна
НЕВІДНИЧИЙ, Олег Станіславович
ЦИБЕНКО, Володимир Григорович
КІР’ЯН, Роман Миколайович
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Вісник Дніпропетровського-Державного Аграрного-Економічного Університету
Abstract
Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних
варіантів поєднань генотипів свиней української та англійської селекції для
одержання товарних гібридів на внутріпородній і міжпородній основі в умовах
промислового свинокомплексу. Високими забійними і м’ясними якостями характеризувалися поєднання великої білої УВБ-1 з плідниками порід дюрок, ландрас
та великої білої англійської селекції. Тварини цих поєднань мали довші півтуші та
більшу масу окосту. Кращими показниками якості м’яса вирізнявся молодняк,
отриманий від поєднань (УВБ-1 × УВБ-1) та [УВБ-1 × (УВБ-1 × ВБ А)]
Description
Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних
варіантів поєднань генотипів свиней української та англійської селекції для
одержання товарних гібридів на внутріпородній і міжпородній основі в умовах
промислового свинокомплексу. Високими забійними і м’ясними якостями характеризувалися поєднання великої білої УВБ-1 з плідниками порід дюрок, ландрас
та великої білої англійської селекції. Тварини цих поєднань мали довші півтуші та
більшу масу окосту. Кращими показниками якості м’яса вирізнявся молодняк,
отриманий від поєднань (УВБ-1 × УВБ-1) та [УВБ-1 × (УВБ-1 × ВБ А)]
Keywords
порода, поєднання генотипів, гібриди, внутріпородна і міжпородна гібридизація, забійні і м'ясні якості