Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/1583
Title: ЗАБІЙНІ ТА М’ЯСНІ ЯКОСТІ ВИСОКОПРОДУКТИВНИХ ГІБРИДІВ СВИНЕЙ В УМОВАХ ПРОМИСЛОВОГО СВИНОКОМПЛЕКСУ
Authors: Мороз, Олег Григорович
ШОСТЯ, Анатолій Михайлович
УСЕНКО, Світлана Олексіївна
НЕВІДНИЧИЙ, Олег Станіславович
ЦИБЕНКО, Володимир Григорович
КІР’ЯН, Роман Миколайович
Keywords: порода
поєднання генотипів
гібриди
внутріпородна і міжпородна гібридизація
забійні і м'ясні якості
Issue Date: 20-Dec-2017
Publisher: Вісник Дніпропетровського-Державного Аграрного-Економічного Університету
Abstract: Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних варіантів поєднань генотипів свиней української та англійської селекції для одержання товарних гібридів на внутріпородній і міжпородній основі в умовах промислового свинокомплексу. Високими забійними і м’ясними якостями характеризувалися поєднання великої білої УВБ-1 з плідниками порід дюрок, ландрас та великої білої англійської селекції. Тварини цих поєднань мали довші півтуші та більшу масу окосту. Кращими показниками якості м’яса вирізнявся молодняк, отриманий від поєднань (УВБ-1 × УВБ-1) та [УВБ-1 × (УВБ-1 × ВБ А)]
Description: Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних варіантів поєднань генотипів свиней української та англійської селекції для одержання товарних гібридів на внутріпородній і міжпородній основі в умовах промислового свинокомплексу. Високими забійними і м’ясними якостями характеризувалися поєднання великої білої УВБ-1 з плідниками порід дюрок, ландрас та великої білої англійської селекції. Тварини цих поєднань мали довші півтуші та більшу масу окосту. Кращими показниками якості м’яса вирізнявся молодняк, отриманий від поєднань (УВБ-1 × УВБ-1) та [УВБ-1 × (УВБ-1 × ВБ А)]
URI: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/1583
Appears in Collections:Фахові видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мороз 1.pdf473.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.