Використання рослинної сировини сої

Abstract
Найбільші площі сої у 2018 році були зафіксовані у Полтавській, Хмельницькій, Київській та Сумській областях. Так, Хмельницька область зібрала 511,7 тис. т, Полтавська – 409,4 тис. т, Житомирська – 372,6 тис. т, Херсонська – 361,9 тис. т, Київська – 348,5 тис. т. Середній показник урожайності сої у 2018 р. був наступним: Херсонська область – 3,3 т/га, Запорізька – 3,2 т/га, Івано-Франківська – 3,2 т/га, Тернопільська – 3,03 т/га, Хмельницька – 2,99 т/га. У 2019 році аграрії зібрали 3,699 млн т сої. Середня врожайність сої склала 2,29 т/га (2018 р. – 2,58 т/га, 2017 р. – 1,97 т/га, 2016 р. – 2,3 т/га).
Description
Діянова А. О., Білявська Л. Г., Білявський Ю. В. Використання рослинної сировини сої. Захист і відновлення екологічної рівноваги та забезпечення самовідновлення екосистем : колективна монографія / за заг. ред. Т. О. Чайки. Полтава : Видавництво ПП «Астрая», 2023. С. 61–71.
Keywords
соя, рештки, насіння, якісний склад, білок, жир, урожайність, сировина, енергетична цінність
Citation