Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/12191
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБілявська, Людмила Григорівна-
dc.contributor.authorБілявський, Юрій Вікторович-
dc.contributor.authorГарбузов, Юліан Єгорович-
dc.date.accessioned2022-06-17T07:22:26Z-
dc.date.available2022-06-17T07:22:26Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/12191-
dc.descriptionРозробка нових продуктів харчування за допомогою сучасних програм селекції рослин є важливим засобом поліпшення здоров’я людства. Соя – багатогранна та стратегічна культура. Має широкий спектр застосування. Едамаме або овочева соя [Glycine max (L.) Merr.] – досить популізований продукт харчування у країнах Азії. Вона стрімко стає популярною в США. До біохімічних характеристик насіння сої у фазі технічної стиглості (на суху речовину) відносять: вміст сирого протеїну – більше 29%; вміст сирого жиру – більше 10%; вміст цукру – більше 15%; вміст фенольних сполук, у т. ч. ізофлавонів - більше 4,0 мг-экв. галовій кислоти/г; сумарний вміст водорозчинних антиоксидантів – більше 2,5 мг-экв. галовій кислоти/г. Таким чином, надані параметри моделі сортів овочевої сої допоможуть оптимізувати селекційний процес, відібрати зразки з цінними харчовими характеристиками й створити відповідні сорти овочевого напряму використання.uk_UA
dc.subjectСЕЛЕКЦІЯ, ОВОЧЕВА СОЯ, СОРТ, ВЛАСТИВОСТІ, ЯКІСТЬ, ВРОЖАЙuk_UA
dc.titleДОСЛІДЖЕННЯ В СЕЛЕКЦІЇ ТРАДИЦІЙНОЇ ОВОЧЕВОЇ СОЇuk_UA
dc.typeThesisuk_UA
local.department1.5 Кафедра селекції, насінництва і генетикиuk_UA
Appears in Collections:Друковані видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
овочева соя_2022ДС_Маяк БЛГ_105-108.pdf452.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.