Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/12191
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Білявська, Людмила Григорівна | - |
dc.contributor.author | Білявський, Юрій Вікторович | - |
dc.contributor.author | Гарбузов, Юліан Єгорович | - |
dc.date.accessioned | 2022-06-17T07:22:26Z | - |
dc.date.available | 2022-06-17T07:22:26Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/12191 | - |
dc.description | Розробка нових продуктів харчування за допомогою сучасних програм селекції рослин є важливим засобом поліпшення здоров’я людства. Соя – багатогранна та стратегічна культура. Має широкий спектр застосування. Едамаме або овочева соя [Glycine max (L.) Merr.] – досить популізований продукт харчування у країнах Азії. Вона стрімко стає популярною в США. До біохімічних характеристик насіння сої у фазі технічної стиглості (на суху речовину) відносять: вміст сирого протеїну – більше 29%; вміст сирого жиру – більше 10%; вміст цукру – більше 15%; вміст фенольних сполук, у т. ч. ізофлавонів - більше 4,0 мг-экв. галовій кислоти/г; сумарний вміст водорозчинних антиоксидантів – більше 2,5 мг-экв. галовій кислоти/г. Таким чином, надані параметри моделі сортів овочевої сої допоможуть оптимізувати селекційний процес, відібрати зразки з цінними харчовими характеристиками й створити відповідні сорти овочевого напряму використання. | uk_UA |
dc.subject | СЕЛЕКЦІЯ, ОВОЧЕВА СОЯ, СОРТ, ВЛАСТИВОСТІ, ЯКІСТЬ, ВРОЖАЙ | uk_UA |
dc.title | ДОСЛІДЖЕННЯ В СЕЛЕКЦІЇ ТРАДИЦІЙНОЇ ОВОЧЕВОЇ СОЇ | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
local.department | 1.5 Кафедра селекції, насінництва і генетики | uk_UA |
Appears in Collections: | Друковані видання |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
овочева соя_2022ДС_Маяк БЛГ_105-108.pdf | 452.7 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.