Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/12191
Назва: | ДОСЛІДЖЕННЯ В СЕЛЕКЦІЇ ТРАДИЦІЙНОЇ ОВОЧЕВОЇ СОЇ |
Автори: | Білявська, Людмила Григорівна Білявський, Юрій Вікторович Гарбузов, Юліан Єгорович |
Ключові слова: | СЕЛЕКЦІЯ, ОВОЧЕВА СОЯ, СОРТ, ВЛАСТИВОСТІ, ЯКІСТЬ, ВРОЖАЙ |
Дата публікації: | 2022 |
Опис: | Розробка нових продуктів харчування за допомогою сучасних програм селекції рослин є важливим засобом поліпшення здоров’я людства. Соя – багатогранна та стратегічна культура. Має широкий спектр застосування. Едамаме або овочева соя [Glycine max (L.) Merr.] – досить популізований продукт харчування у країнах Азії. Вона стрімко стає популярною в США. До біохімічних характеристик насіння сої у фазі технічної стиглості (на суху речовину) відносять: вміст сирого протеїну – більше 29%; вміст сирого жиру – більше 10%; вміст цукру – більше 15%; вміст фенольних сполук, у т. ч. ізофлавонів - більше 4,0 мг-экв. галовій кислоти/г; сумарний вміст водорозчинних антиоксидантів – більше 2,5 мг-экв. галовій кислоти/г. Таким чином, надані параметри моделі сортів овочевої сої допоможуть оптимізувати селекційний процес, відібрати зразки з цінними харчовими характеристиками й створити відповідні сорти овочевого напряму використання. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.pdaa.edu.ua:8080/handle/123456789/12191 |
Розташовується у зібраннях: | Друковані видання |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
овочева соя_2022ДС_Маяк БЛГ_105-108.pdf | 452.7 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.